top of page

אתגר 16

שישה עשר ימים לעומר - גבורה שבתפארת

גבורה שבתפארת
התפארת, מסמלת חמלה- רגש המבטא תחושה של השתתפות בסבל והמלווה לרוב ברצון להקל או להפחית מן הסבל של האחר. כשספירת הגבורה חוברת אליה, ומביאה את מידת הדין והצדק, נוצר שילוב שקורא ל'יציאה מעצמי'.
כאשר אני נחשפ.ת למקרים הדורשים חמלה, עליי ראשית כל לדעת לזהות אותם.
לגלות אכפתיות וסקרנות לסובב אותי. לאחר מכן, יש צורך להבחין כיצד להביע את החמלה שבי באופן מאוזן ומותאם למצב- שכן הבעת רחמים והגשת עזרה ללא גבול עלולה לעיתים להזיק למקבל ולנותן כאחד.
יש לשים לב שההענקה שלי תתחשב בצרכיו של מי שזקוק לסיוע שלי. 
הגבורה שבתפארת מאפשרת לראות מעבר לעצמי ולצרכיי האישיים בלבד. היא מכוונת אותי לפקוח עיניים, להתבונן כלפי חוץ ולהעניק חמלה לזקוק לה לפי התנאים המתאימים לו. 
 
 
 

בחנ.י את עצמך

 

כמה אכפת לי ממה שקורה סביבי?

 

1

 

בוא.י נעמיק

 
צפה.י בסרטון
הקול בראש - לתת מקום לעצב
 
 רק בשביל לקבל חיבוק
"מעט מאוד אנשים היו מודעים לצד הזה בעבודתו של הרב שלמה קרליבך", מהרהר בקול הרב צבי מנדל, רבה של קהילת 'קהל בני ישראל' בברוקלין, "אבל הוא נהג לבקר בקביעות אסירים בכל רחבי העולם – יהודים ולא-יהודים כאחד. בכל מקום שנקרה אליו, ניסה לבקר את האסירים המקומיים, בין אם היו מאחורי חומותיו של בית-כלא כלל-ארצי ענק, ובין אם שהו במתקן כליאה כפרי קטן... "מי חש רחמים כלפי אסירים בבית כלא? ישנם גדודים של גומלי חסדים והדואגים לחולים ולגלמודים בבתי חולים. במרכזי החלמה, בבתי אבות. אך מתי שמעתם לאחרונה על ארגון חסד הדואג לאסירים בבית כלא? אנשים אלו הם בין הדחויים, השנואים והזנוחים ביותר בעולם. אך שלמה קרליבך לא שכח אותם..
 פעם אחת הוזמן הרב שלמה קרליבך לתת הופעה בחנוכה בפני אסירים יהודים. כשתמה החגיגה, פנה שלמה לאחראי הדת ואמר, 'בבקשה… הייתי רוצה לבקר אצל האסירים האחרים כאן. תוכל להשיג לי אישור?'
"שלמה נכנס לכל תא, חיבק ונישק כל אסיר ושוחח אתו. אחר כך הלך לחדר האוכל, למועדון, למטבח, לכל פינה וכוך בבית הסוהר שהרשו לו להיכנס אליהם, ולא נח ולא שקט עד שצד כל אסיר וּוידא שלא דילג על איש.

לבסוף פנה לעזוב, החל לרדוף אחריו אסיר כהה עור גדל-מידות. 'ראביי, ראביי', הוא צעק, 'חכה בבקשה'. עצרנו מיד ושלמה פנה לעומתו בפנים מאירות. 'כן?' שאל אותו הרב קרליבך במאור פנים. האיש עמד כמה דקות נבוך, כאילו הוא מתחרט על מעשהו הפזיז, ואז אזר אומץ ואמר 'פשוט אהבתי את החיבוק שנתת לי קודם. אכפת לך לתת לי עוד אחד?'

הרב קרליבך עטף אותו בזרועותיו בחיבה. הם עמדו חבוקים שעה ארוכה. כשנפרדו השניים אמר לו האסיר בשקט 'אף אחד, אף אחד, לא חיבק אותי כך מעולם', ואז החלו דמעות לזלוג במורד פניו.

"אתה יודע, ראביי', הוא התייפח בצער, 'אם רק היו מחבקים אותי כך לפני עשר שנים, אני בטוח שלא הייתי בכלא הזה היום".
מתוך הספר הרבי מקרן הרחוב / יוטא הלברשטאם-מנדלבאום

מצוות השמיטה כצדק חברתי, חמלה וסולידריות 

וְגֵר לֹא תִלְחָץ וְאַתֶּם יְדַעְתֶּם אֶת נֶפֶשׁ הַגֵּר כִּי גֵרִים הֱיִיתֶם בְּאֶרֶץ מִצְרָיִם. וְשֵׁשׁ שָׁנִים תִּזְרַע אֶת אַרְצֶךָ וְאָסַפְתָּ אֶת תְּבוּאָתָהּ. וְהַשְּׁבִיעִת תִּשְׁמְטֶנָּה וּנְטַשְׁתָּהּ וְאָכְלוּ אֶבְיֹנֵי עַמֶּךָ וְיִתְרָם תֹּאכַל חַיַּת הַשָּׂדֶה כֵּן תַּעֲשֶׂה לְכַרְמְךָ לְזֵיתֶךָ. שֵׁשֶׁת יָמִים תַּעֲשֶׂה מַעֲשֶׂיךָ וּבַיּוֹם הַשְּׁבִיעִי תִּשְׁבֹּת לְמַעַן יָנוּחַ שׁוֹרְךָ וַחֲמֹרֶךָ וְיִנָּפֵשׁ בֶּן אֲמָתְךָ וְהַגֵּר .

שמות כ"ג, ט–יב

 

שיר של יום

מה עוד / הפיל הכחול

ולך תסביר לה שככה אתה
עצוב לפעמים בלי שום סיבה
זה לא קשור אליה
ורק ככה
תוכל לאהוב אותה יותר מכל אחד

הנה גל
והנה רוח
הנה עץ
כמה יופי
אז מה עוד אתה צריך? אה?

אל תדאג
אני מבינה שזה מי שאתה
וגם אני סתם בוכה לפעמים
זה לא אומר שרע לי
ככה זה, ככה אני
אבל תקשיב לי טוב עכשיו
לא מוותרים על אהבה של פעם בחיים

ֿ

הנה יד
והנה דרך
הנה גשר
כמה יופי
אז מה עוד אתה צריך? אה?

 

 

האתגר היומי

הרמ.י טלפון לחבר.ה אהוב.ה או קבע מפגש עימו.ה - במהלך השיחה, היה.י נוכח.ת. 
הקשב.י בלי להגיב באמצע, עד שהחבר.ה יסיימו לדבר.

bottom of page